POLIŢIA LOCALĂ ORADEA

DESFIINȚEAZĂ PANOURILE PUBLICITARE NECONFORME CU PREVEDERILE H.C.L. 975/2013

În data de 20.09.2016 poliţiştii locali din cadru Compartimentului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal al Poliţiei Locale Oradea au supravegheat acţiunea de desfiinţare a unor construcţii de tip suport de publicitate – panouri publicitare, care contravin prevederilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi ale Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiul Oradea, aprobat prin HCL nr. 975/2013.

Astfel au fost desfiinţate trei panouri publicitare amplasate pe blocul de locuințe din Parcul Traian nr. 31, două pe fațada dinspre Biserica Greco-Catolică iar cel de-al treila pe fațada dinspre Crișul Repede, precum și panoul montat pe calcanul imobilului din str. Traian Moșoiu nr. 5. În concret, mijloacele de publicitate dezafectate din Parcul Traian nr. 31 nu respectau  prevederile art.23. alin. (5) din Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în municipiul Oradea aprobat prin HCL nr. 975/2013, care stipulează că în zona de publicitate restrânsă – ZPR1 – se pot amplsa, doar la sol, panouri publicitare cu dimensiuni de până la 1.20x1.80m. În ceea ce privește panoul amplasat pe imobilul din str. Traian Moșoiu nr. 5, datorită faptului că respectiva clădire este degradată, nu sunt respectate prevederile art. 10 lit. e) din același Regulament, care stipulează că pe clădirile aflate în stare de deteriorare se vor putea amplasa mijloace de publicitate, în condiţiile regulamentului local de publicitate, numai după reabilitarea şi refacerea imobilului.

Desfiinţarea respectivelor panouri publicitare a fost făcută în baza Dispoziţiei Primarului Municipiului Oradea nr. 1878 / 2016 de către OTL Transport Local SA, cheltuielile urmând a fi imputate operatorului de publicitate întrucât acesta nu s-a conformat notificărilor comunicate anterior, în sensul că nu a procedat la dezafectarea mijloacelor publicitare.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniu vor verifica în continuare respectarea normelor legale privind afişajul publicitar pe raza Municipiului Oradea.

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum