COMUNICAT DE PRESĂ

„GRĂDINA DE HÂRTIE RECICLATĂ”

 

        Poliţia Locală Oradea propune, din nou, un program de educare, de informare și de aplicare practică privind deșeurile de hârtie prin realizarea “GRĂDINII DE HÂRTIE RECICLATĂ”. Este un proiect despre RECICLARE, PLANETĂ, CIVILIZAȚIE, despre gestionarea deșeurilor reciclabile, gestionare ce stă în puterea fiecărui orădean. Să colectăm hârtie pentru a fi reciclată, salvând astfel arbori care produc oxigenul de care avem mare nevoie și să evităm risipa de hârtie!

        Proiectul își propune îndemnarea orădenilor la Reciclarea Hârtiei, ceea ce pentru consumatorul de rând presupune doar puțină atenție la sortarea deșeurilor și introducerea lor în recipientul albastru destinat deșeurilor de hârtie – hârtie și carton – recipiente totodată etichetate corespunzător, toate acestea neimplicând eforturi suplimentare semnificative din partea cetățenilor urbei.

        Pe parcursul anului 2016 polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului- Poliția Ecologică, au realizat campanii de reciclare a hârtiei (cartoane, maculatură) prin instituțiile de învățământ, respectiv GRĂDINIȚA CU PP NR.30 MUGUREL de pe strada Mihai Viteazul nr.6, GRĂDINIȚA CU PP NR.23 de pe strada Repubicii nr.41, GRĂDINIȚA CU PP NR.41 de pe stada Ioan Cantacuzino, nr.68 și de la GRĂDINIȚA CU PP NR.52 de pe strada Călugăreni nr.8/A, care vor participat la realizarea “GRĂDINII DE HÂRTIE RECICLATĂ”.

        De asemenea, în cadrul proiectului au fost implicați cei de Facultatea de Construcţii  și Arhitectură Oradea, Facultatea de Arte Oradea, Teatrul Regina Maria, Direcția Silvică Bihor și voluntari iubitori de mediu.

        Întregul proiect a fost susținut financiar de către EURITEH, o companie a cărei misiune ”este de a contribui la dezvoltarea unui mediu curat pentru comunitățile de oameni din România”, în parteneriat cu EUROPLAST și EDITURA PROSPERO.

Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, activitatea se va desfășura în data de 03.06.2016, pe platoul din Piața Unirii, începând cu orele 10:00.

Poliția Locală Oradea invită cetățenii Muncipiului Oradea să participe la acest eveniment ecologic - “GRĂDINA DE HÂRTIE RECICLATĂ”.

 

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31