Uncategorised

Declaratii depuse in anul 2016

30.05.2016

24.11.2016

 

Condiţiile de organizare şi desfăşurare a concursului sau a examenului

pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie specifice de

poliţist local

 

Cap. I DISPOZIŢII GENERALE PRIVIND ORGANIZAREA

CONCURSULUI SAU EXAMENULUI

 

 

I.1. Prezentul regulament cuprinde organizarea şi desfăşurarea de principiu a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie specifice de poliţist local, vacante, din cadrul Poliţiei Locale Oradea.

 

I.2. Funcţiile publice de execuţie specifice de poliţist local, vacante, din cadrul Poliţiei Locale Oradea se ocupă potrivit prevederilor Legii nr.188/1999, privind Statutul funcţionarului public (r2), cu modificările şi completările ulterioare, conform H.G. nr.611/2008, pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare şi pe baza prezentului regulament.

 

Mai mult...

     Raportul Poliției Locale pe anul 2016

   Viceprimarul Florin Birta, directorul executiv al Poliției Locale Cristian Beltechi și directorul executiv adjunct    Ioan Găluț, au prezentat în 31 ianuarie 2017, raportul privind activitatea Poliţiei Locale Oradea pe anul 2016. Conform datelor prezentate de către Cristian Beltechi, Poliția Locală are în prezent un număr de 51 de polițiști locali operativi, activitățile specifice ale instituției fiind următoarele:

1. Ordine publică și rutieră , 2. Combaterea fenomenului de comerț ilicit, 3. Disciplina în construcții și afișaj stradal, 4. Protecția mediului.

Citeste mai mult...

 

 

 

 

 

 

Din 1 Februarie pot fi ridicate vehiculele parcate ilegal

 

 

Haosul care domneşte acum în mai multe zone din Oradea, din cauza maşinilor parcate neregulamentar, va dispărea din 1 februarie. Este dorinţa şoferilor şi promisiunea autorităţilor care vor relua operaţiunile de ridcare a vehiculelor care încurcă traficul. De luna viitoare intră în vigoare legea care permite acest lucru.

Încă de la primele ore ale zilei, circulaţia în mai multe zone ale Oradei devine un coşmar din cauza maşinilor parcate peste tot. Unii şoferi folosesc trotuarul ca loc de parcare gratuit. Alţii găsesc spaţii verzi sau curţi interioare unde îşi lasă vehiculele. Asta în timp ce zeci de locuri stau neocupate în parcările amenajate.

Mai mult...

 

Acțiune a Poliției Locale în Piața Obor

În data de 15.01.2017, polițiștii locali au organizat o acțiune de notificare și sancționare a persoanelor fizice sau juridice care au expus spre vânzare autovehicule în Piața Obor, fără a avea achitate taxele legale în acest sens.

Astfel, polițiștii locali au aplicat 6 procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor persoanelor care au expus autovehicule în Piața Obor, fără a avea achitate taxele stabilite pentru ocuparea unui loc de parcare, iar 73 de conducători auto au fost sancționați pentru că au oprit sau staționat neregulamentar autovehiculele.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Privind obligaţiile persoanelor juridice de a declara reducerile de marfă

 

 

Prin Ordonanţa de Guvern nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă , sunt prevăzute obligaţiile agenţilor economici referitor la vânzările de soldare.

    Vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea "soldare/soldări/solduri" şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii locali identifică persoanele fără adăpost sau care apelează în mod repetat la mila publică în Municipiul Oradea

 

 

             În vederea diminuării, respectiv a stopării fenomenului persoanelor care locuiesc în adăposturi improvizate sau care apelează în mod repetat la mila publică, patrulele din cadrul Poliţiei Locale Oradea au desfăşurat acţiuni de identificare, sancţionare şi îndrumare către localităţiile de domiciliu a acestora.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada sărbătorilor poliţiştii locali au fost la datorie

 

 

             Pe perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii locali au asigurat menţinerea ordinii şi liniştii publice în cele 8 zone de competenţă din Municipiul Oradea.

             Astfel, în perioada 23.12. – 01.01.2017, poliţiştii locali au supravegheat prin camerele video amplasate la Dispeceratul Poliţiei Locale şi au asigurat ordinea şi linştea publică prin patrulele din zonele de competenţă.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii locali au primit primii colindători

 

 

 În preajma uneia dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea. Astfel, poliţiştii locali s-au bucurat să primească vizita copiilor veniţi la colindat.

Un grup de 35 de copii de la Grădiniţa nr. 42 – “Maria“ şi 20 de copii de la Grădiniţa nr. 30 “Mugurel” din Oradea, însoţiţi de domnele educatoare şi părinţi, au poposit  şi la sediul Poliţiei Locale Oradea, unde le-au cântat şi încântat cu minunate colinde, specifice acestor sărbători, pe poliţiştii locali.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii locali identifică persoanele fără adăpost pentru a le feri de temperaturile scăzute

 

 

 


Frigul din ultimele zile a găsit pe străzile din Oradea peste 100 de persoane fără adăpost. Sunt permanent în pericol, deşi încearcă să se încălzească în preajma magistralelor de apă caldă. Ca să nu îngheţe, poliţiştii locali îi scot din adăposturile improvizate şi îi trimit la adăpostul de noapte. Sutele de kilograme de gunoaie rămase în urma lor sunt adunate apoi de lucrătorii de la salubritate.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Obligaţiile cetăţenilor în sezonul rece

            

 

 

             Având în vedere sezonul rece şi implicit depunerile de zăpadă, respectiv formarea gheţii, dorim să le reamintim cetăţenilor Municipiul Oradea, obligaţiile pe care aceştea le au în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliul Local 720 din 2016, art. 16, 17 şi la art. 18, care sunt următoarele:

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Domeniul public, ţinta vandalilor

 

 

 

Zeci de mii de lei este valoarea bunurilor din locurile publice care sunt distruse în fiecare an de vandali în Oradea. Băncile din zonele verzi, coşuri de gunoi, aparate de sport sau dotările mijloacelor de transport în comun, sunt doar câteva din lista lungă de obiecte ce au fost înlocuite anul acesta dupa ce au fost distruse intenţionat. 

Printre cele mai afectate e societatea orădeană de transport în comun, care a introdus în ultimii ani sistemul e-ticketing. Acesta oferă validatoare şi automate de bilete cu afişaj tactil. Doar că, în loc să le folosească în scopul în care au fost instalate, unii călători şi-au vărsat furia asupra lor.

Mai mult...

De anul viitor, proprietarii terenurilor neîngrijite vor plăti taxe cu 500% mai mari

 

 

 

Impozite de cinci ori mai mari pentru cei care nu-şi curăţă terenurile. Este măsura prin care primăria Oradea vrea să scape de suprafeţele invadate de mizerii şi buruieni din oraş. Supraimpozitarea va fi aplicată de anul viitor. Până atunci, poliţiştii locali vor merge pe teren şi vor căuta toate locurile neîngrijite. 

"Acest teren este insalubru, sunt buruieni şi vegetaţie în exces şi sunt depozitate moloz şi alte deşeuri",

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

PATRULA ECO  A SANCȚIONAT ASOCIAŢIILE DE PROPRIETARI CARE NU S-AU

 CONFORMAT CU PRIVIRE LA OBLIGATIVITATEA COLECTĂRII SEPARATE PE CATEGORII A DEŞEURILOR RECICLABILE

 

 

Începând cu luna iulie 2015, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului - Poliția Ecologică au demarat o acţiune de informare a persoanelor fizice, agenților economici și a asociaţiilor de proprietari din Municipiul Oradea privind obligativitatea asigurării colectării separate, pe categorii a deşeurilor reciclabile, rezultate din gospodării. Prin urmare au fost împărțite pliante, s-au purtat discuții și consiliere cu privire la colectarea selectivă.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Transport ilegal de deşeuri

 

 

Ca urmare a protocolului încheiat între Garda Naţională de Mediu — Comisariatul Judeţean Bihor şi Poliţia Locală Oradea, în data de 26.10.2016 comisari ai GNM CJ Bihor împreună cu Poliţia Locală Oradea au identificat în Oradea pe str. Ogorului în imediata vecinănate a CET II, o autobasculantă şi o autoutilitară care descărcau deşeuri de materiale reciclabile amestecate şi deşeuri din construcţii. Având în vedere aceste aspecte au fost impuse ca măsură „colectarea acestor deşeuri şi eliminarea...

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii locali acționează prompt în zona pieței unirii

 

 

Începând cu luna ianuarie 2016, un echipaj mixt, format dintr-un  polițist local și un agent de poliție de la Poliția Municipiului Oradea, supraveghează zona Pieței Unirii.

Pe timpul efectuării patrulării în zonă, polițiștii locali urmăresc respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, comerțul stradal, cât și sancționarea persoanelor care apelează la mila publică.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Privind activitatea poliţiştilor locali pe linie de circulaţie rutieră

 

 

În perioada 01.10. - 24.10.2016, Patrula de Serviciu a Poliţiei Locale Oradea, formată dintr-un poliţist local de la Poliţia Locală şi un agent de poliţie de la Poliţia Municipiului Oradea, în paralel cu monitorizarea aspectelor legate de respectarea legalităţii privind ordinea şi liniştea publică, control comercial şi protecţia mediului, a intensificat acţiunile de verificare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile H.C.L. 909 din 2009, privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Transportului Greu pe raza...

Mai mult...

Comunicat de presă

Un poliţist local a returnat un portofel pierdut cu peste 2.000 lei

 

 

Miercuri, 5 octombrie 2016, poliţistul local Hendre Samuel din cadrul Poliţiei Locale Oradea, în timp ce se afla în afara orelor de serviciu, a găsit pe stradă un portofel cu bunuri în valoare de peste 2.000 lei.

În jurul orei 13:30, acesta a remarcat faptul că pe strada Republicii pietonal, lângă restaurantul Leon, era uitat un portofel. În urma verificării, a constatat că în interiorului portofelului se aflau acte personale, carduri bancare şi bacnote (300 lire sterline şi 580 lei).

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii locali avertizează cetățenii asupra falșilor cerșetori

 

{mp4}fara picior{/mp4}

 

        În vederea diminuării, respectiv a stopării fenomenului persoanelor care apelează în mod repetat la mila publică, patrulele din cadrul Poliţiei Locale Oradea au desfăşurat acţiuni de identificare, sancţionare şi îndrumare către localităţiile de domiciliu a persoanelor care stârnesc mila oamenilor prin false handicapuri, dar și a celor foarte insistenți, care deranjează locuitorii urbei.

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

POLIŢIA LOCALĂ ORADEA

DESFIINȚEAZĂ PANOURILE PUBLICITARE NECONFORME CU PREVEDERILE H.C.L. 975/2013

 

 

        În data de 20.09.2016 poliţiştii locali din cadru Compartimentului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal al Poliţiei Locale Oradea au supravegheat acţiunea de desfiinţare a unor construcţii de tip suport de publicitate – panouri publicitare, care contravin prevederilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi ale Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi a...

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

„GRĂDINA DE HÂRTIE RECICLATĂ”

 

        Poliţia Locală Oradea propune, din nou, un program de educare, de informare și de aplicare practică privind deșeurile de hârtie prin realizarea “GRĂDINII DE HÂRTIE RECICLATĂ”. Este un proiect despre RECICLARE, PLANETĂ, CIVILIZAȚIE, despre gestionarea deșeurilor reciclabile, gestionare ce stă în puterea fiecărui orădean. Să colectăm hârtie pentru a fi reciclată, salvând astfel arbori care produc oxigenul de care avem mare nevoie și să evităm risipa de hârtie!

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii locali sancționează conducătorii auto care opresc/staționează sau parchează neregulamentar pe

str. Ecaterina Teodoroiu- Drumul Expres

 

 

             În urma sesizărilor primite, dar și a constatărilor efectuate în teren, polițiștii locali au constatat că pe strada Ecaterina Teodoriu, respectiv pe porțiunea Drumului Expres,  sunt parcate/oprite sau staționate în mod frecvent autovehicule, în raza de acțiune a indicatorului rutier ,,OPRIREA INTERZISĂ,,

Mai mult...

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliția Locală Oradea felicită orădenii care reciclează

 

{mp4}reciclare exemplara{/mp4}

 

        Poliția Locală Oradea a inițiat și coordonat diverse proiecte și campanii de educare și responabilizare a cetățenilor privind importanța protejării mediului înconjurător, respectiv a reciclării. Deși, prin specificul activității desfășurate, polițiștii locali sancționează pecuniar persoanele care nu respectă principiile reciclării și depozitează moloz sau resturi menajere pe domeniul public, în data de 17.01.2016, în timp ce se aflau în patrular...

Mai mult...

MĂSURI LUATE DE POLIŢIŞTII LOCALI ÎMPOTRIVA PLANTEI CU EFECT ALERGEN AMBROZIA

 

 

 

Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, dar şi în zonele lăsate în paragină: cele cu ruine, zonele rezidenţiale noi, unde construcţiile nu au fost terminate, pe marginile şoselelor, pe spaţiile verzi, dar şi în curţile caselor sau în parcuri. Ambrozia va creşte din nou după ce a fost tăiată iar tăierile repetate nu vor fi eficiente, deoarece noi ramuri cresc foarte aproape de sol. Controlul chimic este limitat de restricţiile legale...

Mai mult...